Σελίδες

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αφανείς αλλά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο φαινόμενο της 19ης Απριλίου 2012



Το ενδιαφέρον του φαινομένου της 19ης Απριλίου 2012 δεν εξαντλείται σε όσα περιγράφηκαν και απεικονίστηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση. Υπάρχουν επιπλέον κάποιες λεπτομέρειες ιδιαίτερα σημαντικές. Οι εικόνες που ακολουθούν τις αποκαλύπτουν.


Ας μην αναρωτηθεί κανείς, αν το στίγμα στην εικόνα αντιπροσωπεύει πραγματικό αντικείμενο ή πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα στη φωτογραφία. Τέτοια τεχνικά προβλήματα υπήρχαν στην εποχή του φιλμ. Τώρα, στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας, το αντίστοιχο ενδεχόμενο είναι τα "καμμένα pixels", όμως αυτά είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Ένα καμμένο pixel εμφανίζεται στην εικόνα όταν αυτή υποστεί πολύ μεγάλη μεγέθυνση, παρουσιάζεται με τετράγωνο και σαφώς οριοθετημένο σχήμα και υπάρχει το ίδιο ίχνος, στην ίδια θέση κάθε φωτογραφίας που τραβήχτηκε με την ίδια μηχανή. Έτσι λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση, το στίγμα απεικονίζει πραγματικό αντικείμενο, το οποίο δεν υπάρχει στην επόμενη λήψη, που έγινε 12 δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τη φωτογράφηση του μεγάλου αντικειμένου στη δυτική περιοχή του αττικού ουρανού, στη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.



Μετατόπιση του "διερχόμενου αντικειμένου" προς τα δεξιά
στο διάστημα των 3 περίπου δευτερολέπτων μεταξύ των λήψεων.




Μεταβολή του σχήματος του αντικειμένου, χωρίς μετακίνησή του,
στο διάστημα των 2-3 δευτερολέπτων μεταξύ των λήψεων.




Οι δυο προηγούμενες λήψεις έχουν χρονική απόσταση μεταξύ τους περίπου 3 δευτερόλεπτα. στο διά-
στημα αυτό το "διερχόμενο αντικείμενο" δείχνει να έχει παραμείνει στην ίδια θέση.







1 σχόλιο:

  1. Την συγκεκριμένη φωτογραφία που έχεις ανεβάσει με το αστρόπλοιο το είδα το στις 19/4 και εγώ πάνω από την περιοχή Πικέρμι Ραφήνα και ιδιαίτερα με κατεύθυνση προς Αγία Κυριακή Αρτέμιδας. Είμαι ενημερωμένος για τον εύκολο τρόπο που μπορούν να αλλάζουν την όψη τους τα πλοία τους μιας και είναι ¨συνδεδεμένα¨ με τους ίδιους. Διάβασα εδώ http://www.ashtarcommandcrew.net για αυτό που έγραψα και είμαι σίγουρος ότι όλες μας οι απορίες σε λίγο θα απαντηθούν. Το ταξίδι φτάνει στον επόμενο σταθμό του και εκεί η Ανάληψη έχει δώρα προς όλους, και εδώ ταιριάζει ότι όταν λέμε σε όλους εννοούμαι σε όλους… 

    ΑπάντησηΔιαγραφή