Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Στην τελική ευθεία, λίγο πριν το νήμα


Ο Στηβ Μπέκοου (Steve Beckow) είναι ο οικοδεσπότης του ιστοτόπου “the2012scenario.com”, μέσα από την ύλη του οποίου υπηρετεί επάξια την υπόθεση της επικείμενης Ανέλιξης της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Στις 15 Ιουνίου δημοσίευσε ένα αισιόδοξο, μικρό κείμενό του, με το οποίο προτρέπει τους ανθρώπους να απολαύσουν αυτό το ύστατο, βραχύ χρονικό διάστημα, που έχει απομείνει ως την ανατολή του καινούργιου κόσμου. Με τίτλο «Ξυπνήστε στη συγκίνηση αυτού που συμβαίνει» και διανθισμένο με διάφορες προσωπικές σκέψεις και απόψεις γύρω από το ζήτημα της ανθρώπινης πνευματικής εξέλιξης, το κείμενο του Στηβ Μπέκοου παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί τις επόμενες γραμμές αυτής της ανάρτησης:

Ποιο είναι το βασικό στοιχείο στα γεγονότα του 2012; Το βασικό, απ’ όσο ξέρω, είναι αυτό: Η φώτιση. Ιδωμένη από την πλευρά μας, των δημιουργημένων μορφών ζωής, ο σκοπός της ζωής, απ’ όσο ξέρω, είναι η φώτιση. Ιδωμένη από την οπτική γωνία του Θεού, αν δεν κάνω λάθος, ο σκοπός για τον οποίο δημιούργησε τις μορφές ζωής είναι, ότι ο Θεός θα έπρεπε να συναντήσει τον Θεό σε μια στιγμή δικής μας φώτισης. Αυτός/αυτή/αυτό μας δημιούργησε σαν μαριονέτες για να αποκτήσουμε φώτηση ως εκείνο το σημείο, στο οποίο ο Θεός θα συναντήσει το Θεό. (Δεν υπάρχει φύλο στο άμορφο, υπερβατικό απόλυτο)
Γιατί έκανε αυτό ο Θεός; Για διασκέδαση. Η ζωή είναι μια περιπέτεια, ένα θείο δράμα, που ο Θεός δημιούργησε για την δική του διασκέδαση.
Η Ανέλιξη είναι μόνο ένα από τα πολλά στάδια της φώτισης, μια στάση στο δρόμο προς το σπίτι. Μια ανοδική κίνηση από την Τρίτη (φυσική ζωή) στην Τέταρτη (αστρικό πεδίο, μετά θάνατον ζωή) στην Πέμπτη (νοητικό πεδίο) Διάσταση. Αλλά αυτή τη φορά θα ανελιχθούμε ΜΕ τα φυσικά σώματά μας. Στη μετά θάνατον ζωή, τα απορρίπτουμε. Και προχωρώντας προς τα πάνω, από την Τέταρτη στην Πέμπτη, στην πνευματική πλευρά της ζωής, δεν παίρνουμε μαζί τα φυσικά, τρισδιάστατα σώματά μας. Τα αφήνουμε πολύ πίσω.
Ας δούμε για μια στιγμή την ευρύτερη εικόνα. Η ζωή είναι ένα ταξίδι από τον Θεό στον Θεό. Ο Θεός μας στέλνει σαν σπίθες έξω στον φυσικό κόσμο, για να βιώσουμε τη ζωή από το ορυκτό βασίλειο, στο φυτικό βασίλειο, στο ζωικό βασίλειο, μέσα από το ανθρώπινο πεδίο, σε πεδία πέρα από την ανθρωπότητα, που ούτε καν τα γνωρίζουμε. Υπάρχει φυσική εξέλιξη, αλλά υπάρχει και πνευματική εξέλιξη.
Σε ορισμένα στάδια του ταξιδιού, αναπτύσσουμε αισθηματικές ποιότητες, αυτοσυνείδηση, ενωτική συνείδηση, τη συνείδηση του Θεού, καθώς ανερχόμαστε όλο και πιο ψηλά στη συνειδησιακή σκάλα του Ιακώβ. Μετά την αυτοσυνείδηση αρχίζουμε να αποκτούμε εμπειρίες των επιπέδων της φώτισης – πνευματική αφύπνιση, κοσμική συνείδηση, την πραγμάτωση του Θεού, τη Σαχάτζα (τη "φυσική" κατάσταση) – και στο σημείο της Σαχάτζα απελευθερωνόμαστε από την ανάγκη να ξαναγεννηθούμε στην υλική πραγματικότητα.
Αλλά δεν ξεφεύγουμε από τη ζωή στον υλικό κόσμο. Όλη η ζωή του άμορφου υπερβατικού μπορεί να θεωρηθεί υλική. Η Ύλη – Matter, mater, Mother – το έχει φτιάξει και όλα λαμβάνουν χώρα εντός του πεδίου της.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα (μετά την Πέμπτη Διάσταση) μπορούμε να εναλλάσσουμε τα σώματά μας, χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από μια διαδικασία θανάτου και γέννησης. Απλά, με τη σκέψη και τη θέληση, δίνουμε στους εαυτούς μας μια νέα μορφή.
Η φώτιση συνεχίζεται, πρακτικά δεν έχει τέλος. Ίσως γίνουμε άγγελοι, ίσως όχι. Αλλά αν γίνουμε, ανεβαίνουμε μέσα από εννέα ακόμα τάξεις ζωής, βιώνοντας όλο και υψηλότερες φωτίσεις σε κάθε βήμα.
Οι μελχισεδέκ, οι μποντισάτβας, οι νιρμανακάγιας, οι ελοχίμ (1) – όλο και ψηλότερα επίπεδα της ύπαρξης, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο Θεό, ώσπου μια μέρα θα συγχωνευθούμε με αυτόν/αυτήν/αυτό και θα έχουμε ολοκληρώσει το ταξίδι μας – και ίσως τότε το ξαναρχίσουμε. Ίσως αναλάβουμε ειδικά καθήκοντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά.
Αυτό είν’ όλο. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να μάθουμε. Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα. Απλά δεθείτε στο κάθισμα και διασκεδάστε, προετοιμασμένοι να επιτύχετε ένα πραγματικά ικανοποιητικό επίπεδο φώτισης στο τέλος του έτους.
Εν τω μεταξύ, έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε ευχάριστα, εργαζόμενοι μαζί σε προγράμματα. Και σε κάποιο σημείο να δεχθούμε μια μεγάλη εισροή χρημάτων (NESARA), αφήνοντας τον μόχθο και τις δουλειές μας και καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους για το πάρτι (τους γαλαξιακούς, τους ουράνιους και τους Ανελθόντες Κυρίους), που είναι επίσης σημαντικοί χαρακτήρες στη διαδικασία της Ανέλιξης.
Και τότε θα γιορτάσουμε και θα καλωσορίσουμε το Νέο Έτος και τον Νέο Κόσμο. Δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες, δεν θα υπάρχουν απομεινάρια του παλιού κόσμου. Μια εντελώς νέα σκηνή και νέες αναζητήσεις, ακόμη και νέες δυνατότητες. Και ευκαιρίες να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τον κόσμο, τον γαλαξία, και το σύμπαν.
Φέρτε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας και το σκυλί ή τη γάτα της οικογένειάς σας. Παιδιά, σκυλιά και γάτες ταξιδεύουν δωρεάν. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Προφανώς, όλοι θα τύχουν φροντίδας καλύτερης απ’ όσο μας είναι δυνατόν να φανταστούμε.
Αυτό το έτος είναι εκείνο, εκείνος ο καιρός της ζωής μας, με μαγικές στιγμές, κορυφαίες εμπειρίες και χωρίς λογαριασμούς για πληρωμή.
Ακούγεται σαν την επαλήθευση ενός ονείρου; Είναι. Ξυπνήστε από τον εφιάλτη. Ονειρευτείτε τον εαυτό σας σε μια νέα ζωή. Και ξυπνήστε στη συγκίνηση αυτού που συμβαίνει.

Υποσημειώσεις

(1)          «Μελχισεδέκ, Μποντισάτβας, Νιρμανακάγιας, Ελοχίμ» – Οι μελχισεδέκ έχουν τελειώσει την ανθρώπινη βαθμίδα της εξέλιξης. Οι μποντισάτβας αρνήθηκαν να εισέλθουν στη Νιρβάνα, για να παραμείνουν πίσω και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Οι νιρμανακάγια είναι το «προστατευτικό τείχος», πνεύματα που βρίσκονται έξω από τη Νιρβάνα, για να υπερασπίζονται τη Γη έναντι σοβαρών σκοτεινών επιρροών. Και οι ελοχίμ είναι πολύ υψηλά δημιουργά πνεύματα, υπεύθυνα για σημαντικά θέματα της εξέλιξης και της πλανητικής δημιουργίας.


http://the2012scenario.com/2012/06/awaken-to-the-thrill-of-it-all

Ελληνική μετάφραση από τον Εξάγγελο Της Νέας Εποχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου