Σελίδες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Σε γενικές γραμμές


«Ένας νέος κόσμος διαμορφώνεται από την αναδιάταξη των δομικών πλεγμάτων της σημερινής σας πραγματικότητας και ένας διαρκής χορός από ευλογίες του Ουρανού αντηχεί στον κόσμο σας και θέτει σε κίνηση γεγονότα, προορισμένα να τον μετασχηματίσουν στον κόσμο που όλοι προσδοκάτε».

Τα σημαντικά αυτά λόγια βρίσκονται στην πρώτη παράγραφο του μηνύματος που μεταδόθηκε από Σειριανό κλιμάκιο του στόλου της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας προς τους ανθρώπους της Γης, μέσω του Σέλνταν Νάιντλ και του Διαδικτύου, στις 4 Μαρτίου 2008.

Από την πηγή αυτή μεταδίδονται μηνύματα, σαν αυτό της 4ης Μαρτίου 2008, ένα κάθε επτά ημέρες, εδώ και μια δεκαετία περίπου. Εκτός από την συγκεκριμένη πηγή μηνυμάτων υπάρχουν πολλές άλλες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεμονωμένες, επώνυμες οντότητες άλλων κόσμων και άλλων, ανώτερων διαστάσεων. Τέτοιες οντότητες είναι, για παράδειγμα, ο αρκετά γνωστός Κρύων, ο Άγιος Γερμανός (πρόσωπο που χρωστάει το όνομα αυτό στο πέρασμά του από τη Γη στα χρόνια της Αναγέννησης), ο Κόρτων, ο Σανάντα (σημερινή υπόσταση του γνωστού μας Ιησού, με την ιδιότητα του ανώτατου αξιωματούχου στον στόλο της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας), ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Μωάμεθ, η Αθηνά της ελληνικής μυθολογίας, η Μαρία (μητέρα του Ιησού κατά την Χριστιανική παράδοση), ο Θωμάς (μαθητής του Ιησού κατά την Χριστιανική παράδοση) και πολλοί άλλοι.

Έχει καθοριστική σημασία η ολοσχερής απεμπλοκή του καθενός συμβατικού ανθρώπου της εποχής μας από τις καθιερωμένες αντιλήψεις της δυτικής κοινωνίας, κυρίως τις θρησκευτικές. Για παράδειγμα, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ξαναδεί κανείς με άλλο μάτι προσωπικότητες, ιστορικές ή μυθικές, όπως ο Ιησούς, η Μαρία, η Αθηνά, ο Μωάμεθ κ.λπ. Η θεωρία της μετενσάρκωσης θα βοηθούσε πολύ σ’ αυτό. Όλα αυτά τα πρόσωπα, όπως και πολλά άλλα με λιγότερο ηχηρά ονόματα, είναι διαχρονικές οντότητες μιας ανώτερης φύσης, που κάποτε βρέθηκαν ανάμεσα στους ανθρώπους, παίζοντας διάφορους ρόλους για το καλό της ανθρωπότητας.

Αμέσως μετά επιβάλλεται να πάρει κανείς υπ’ όψη του τις άπειρες και αδιανόητες στρεβλώσεις, που σκόπιμα, κατά κύριο λόγο, επινοήθηκαν και επιβλήθηκαν από ιερατεία και δυναστευτικούς κύκλους με στόχο τη χειραγώγηση της ανθρωπότητας και τον απαραίτητο προς τούτο αποκλεισμό της από το φως της Αλήθειας και της Γνώσης.

Για τη μετάδοση των μηνυμάτων τους οι υπερβατικές οντότητες χρησιμοποιούν χαρισματικά άτομα της ανθρώπινης κοινωνίας, που ονομάζονται «διάμεσα». Στην ουσία η διάνοια των ατόμων αυτών γίνεται κανάλι (channel) για το μήνυμα, γι’ αυτό και η διαδικασία μεταβίβασης λέγεται channeling.

Ένα τέτοιο διάμεσο, αποτελώντας όμως ειδική περίπτωση, είναι και ο Σέλνταν Νάϊντλ (Seldan Nidle). Για το ποιος ακριβώς είναι ο Σέλνταν Νάϊντλ μας πληροφορεί η σύντομη βιογραφία του, που υπάρχει στη διεύθυνση http://www.paoweb.com/bio.htm και είναι η ακόλουθη:

«Ο Σέλνταν Νάϊντλ γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης στις 11 Νοεμβρίου του 1946, και μεγάλωσε στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Οι πρώτες εμπειρίες του με εξωγήινους και UFO άρχισαν αμέσως μετά τη γέννησή του και υπήρξαν σημαντικές σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, με διάφορους τύπους επαφικών φαινομένων, καθώς επίσης και με συνοδευτικές εκδηλώσεις – ενεργειακές επικοινωνίες, εξωγήινες επισκέψεις, και συνεδρίες διδασκαλίας και εκμάθησης σε διαστημικό σκάφος. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της ζωής του, έχει απολαύσει συνεχείς τηλεπαθητικές επικοινωνίες και έχει δεχθεί ένθετα εξαιρετικά σημαντικής άμεσης γνώσης (αιθερικά και φυσικά μοσχεύματα). Ο Σέλνταν, διαμέσου των ετών, έχει παρατηρήσει οπτικά και έχει αποκτήσει φυσική εμπειρία διαστημικού σκάφους. 

Περίπου στην ηλικία των δεκατεσσάρων, ο Σέλνταν ζήτησε να διακόψουν οι Σειριανοί και οι σύμμαχοί τους της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας τις επικοινωνίες μαζί του, επειδή αντιμετώπιζε έντονη σύγκρουση μεταξύ της δικής τους επιστημονικής γνώσης και εκείνων που ο ίδιος μάθαινε εδώ στη γη. Έφυγαν, αλλά οι Σειριανοί και οι σύμμαχοί τους της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας του Φωτός του είπαν ότι θα επιστρέψουν όταν θα ήταν ο καιρός να ολοκληρώσει την αποστολή του για τον πλανήτη Γη και τους ανθρώπους του. Στο γυμνάσιο, τοποθετήθηκε σε προηγμένα επιστημονικά προγράμματα σε θεματικές περιοχές όπως η φυσική, η χημεία, και ο αλγεβρικός λογισμός (calculus). 

Ο Σέλνταν πήρε διάκριση (M.A., Master of Arts) στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Buffalo το 1968. Πήρε επίσης διάκριση (M.A.) στη Διακυβέρνηση Νοτιοανατολικής Ασίας από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο το 1970 και M.A. στην Αμερικανική Πολιτική και τη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση από Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, όπου ακολούθησε επίσης ένα διδακτορικό πρόγραμμα (1974-76). Στη δεκαετία του '70, ήταν αντιπρόεδρος για τον Επιστημονικό Προγραμματισμό στη Syntar Productions, όπου πραγματοποίησε την συμπαραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα επιτεύγματα του Nikola Tesla. Από τη δεκαετία του '70 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα για τις εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Στα μέσα της δεκαετίας του '80, οι εξωγήινες επαφές του επανήλθαν. Αυτήν την περίοδο, ο Σέλνταν είναι αντιπρόσωπος και ομιλητής της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας του Φωτός και, τον Νοέμβριο του 1997, ίδρυσε τον Οργανισμό Πλανητικής Ενεργοποίησης (Planetary Activation Organization, PAO)».

Ο εξαιρετικά ενδιαφέρων δικτυακός τόπος του Οργανισμού Πλανητικής Ενεργοποίησης έχει τη διεύθυνση http://www.paoweb.com

Υπάρχει πράγματι ένα τεράστιο πλήθος πηγών πληροφόρησης, που δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί ολόκληρο από ένα συγκεκριμένο μελετητή. Προσωπικά έχω βιώσει και εξακολουθώ να βιώνω την τραγικότητα της ανεπάρκειας χρόνου, της αντικειμενικής και απόλυτης αδυναμίας να καλύψω ένα τμήμα έστω της συνολικής ύλης, εκείνο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το ελάχιστο αναγκαίο. Αισθάνομαι σαν να πρέπει να πιω έναν ωκεανό ποτήρι-ποτήρι, έναν ωκεανό που συνεχώς τροφοδοτείται από ποτάμια.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση είναι απολύτως αναγκαίο να συμβιβαστεί κανείς με τη συγκεκριμένη ανεπάρκειά του και τη συνεπαγόμενη ημιμάθειά του. Για μένα ο συμβιβασμός αυτός συνίσταται στην παρακολούθηση των εβδομαδιαίων μηνυμάτων του Σέλνταν Νάιντλ και στις λίγες κλεφτές ματιές που προλαβαίνω να ρίξω σε κείμενα άλλων πηγών. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι η απόκτηση μιας στοιχειώδους και σχετικά ικανοποιητικής ενημέρωσης για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στον κόσμο, σε ότι αφορά την επερχόμενη ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την αντικατάστασή της με τη νέα, που θα οδηγήσει στην επίσημη πρώτη επαφή με το έμψυχο δυναμικό του στόλου της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας και τα επακόλουθα που αυτή συνεπάγεται. Μου λείπει όμως η ουσιαστική διασταύρωση και συμπλήρωση των πληροφοριών που συλλέγω, εξ αιτίας της αδυναμίας επαρκούς αξιοποίησης άλλων πηγών.

Βέβαια, ο ωκεανός που αναφέρω πιο πάνω, ίσως δεν χρειάζεται να καταναλωθεί ολόκληρος, απλά επειδή αποτελείται από στοιχεία, που επαναλαμβάνονται και συναντώνται συχνά, αυτούσια ή με μια άλλη διατύπωση. Όμως για να αξιοποιηθεί όλη η γκάμα των χρήσιμων γνωσικών στοιχείων, πρέπει να περαστεί έστω με μια ματιά ολόκληρος ο όγκος του διαθέσιμου υλικού. Και στη συνέχεια, τα επιλεγμένα κομμάτια αυτού του υλικού, που κι αυτά είναι πολλά για τις δυνατότητες ενός ανθρώπου, να μελετηθούν, να ταξινομηθούν και να αρχειοθετηθούν, για να μη χαθούν αμέσως μετά την πρώτη ανάγνωσή τους.

Όλη αυτή η διαδικασία, ακόμη και στην πιο οικονομική, την πιο συρρικνωμένη εκδοχή της, είναι πρακτικά ουτοπική και ανέφικτη. Για μένα, το αποτέλεσμα της μέγιστης προσπάθειας είναι απελπιστικά κατώτερο του ελάχιστου ικανοποιητικού. Γι’ αυτό και δηλώνω ημιμαθής, ύστερα από έξι χρόνια συστηματικής έρευνας και αναζήτησης. Όμως, αναπόφευκτα, κάτι μένει τελικά. Ένας βασικός σκελετός πληροφόρησης και γνώσης, υπαρκτός και ζωντανός, που περιμένει να καλυφθούν τα κενά του.

Μια καλή ιδέα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι, κατά τη γνώμη μου, η συγκρότηση ομάδων εργασίας στη βάση του οργανωμένου καταμερισμού του συνολικού ερευνητικού έργου, που συνίσταται στην αναζήτηση, επισήμανση και μελέτη γνωσικών στοιχείων και στην επακόλουθη αξιοποίησή τους, μέσω της εξαγωγής χρηστικών συμπερασμάτων. Η πολύπλευρη κρισιμότητα της εποχής που διανύουμε και η εξαιρετική σπουδαιότητα των επερχόμενων γεγονότων, κάνει επιτακτική την ανάγκη συλλογής τέτοιων συμπερασμάτων και τη διοχέτευσή τους προς το κοινωνικό σύνολο, εν είδει κατευθυντήριων οδηγιών προς εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις για την αποδοχή και την έμπρακτη εφαρμογή τους. Προσωπικά δηλώνω θετικός και ανοικτός προς κάθε συνεργασία που θα υπηρετούσε αυτούς τους σκοπούς.

Θα ήθελα κλείνοντας να δώσω μια διευκρίνιση για το πώς εννοώ αυτές τις «κατευθυντήριες οδηγίες». Βεβαίως δεν προτείνω τη σύσταση ενός συλλογικού υποκειμένου, που θα ασκεί επιρροή χειραγώγησης προς την υπόλοιπη κοινωνία. Απλώς θεωρώ αναγκαία μια σαφή και αποτελεσματική ροή πληροφόρησης προς την κοινωνία, ενημερωτικού και προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, εν όψει της εκδήλωσης των γεγονότων, που το τρέχον διάστημα κυοφορεί. Προσωπικά περιμένω να συμβούν πολλά μέσα στο 2008. Και τότε το κοινωνικό σύνολο θα έχει άμεση ανάγκη από σαφείς και συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου